maanantai 3. huhtikuuta 2017

Tuvan täydeltä iloa ja toivoa!


 
 
 
Pihlajiston seurakuntakodilla vietettiin sunnuntaina 2.4. kiitollisuuden täyttämää jäähyväisjuhlaa. Nostalgiseen "Ilon ja toivon iltapäivään" oli kokoontunut  reilut 50 entistä ja nykyistä seurakuntalaista ja työntekijää. Keskeinen osa juhlintaa oli yhdessä laulaminen ja muisteleminen. 
 
  
  
 
Aivan ensiksi juotiin kuitenkin juhlakahvit. Kakun kanssa, totta kai!
  
 
 
 
 
Muistoja käytiin läpi vuosikymmen kerrallaan, 1970-luvun alusta aina tähän päivään. Ne puhuivat vahvaa kieltään siitä, että seurakuntakoti on koko olemassaolonsa ajan ollut pihlajistolaisten yhteinen olohuone, kodikas ja kutsuva kokoontumispaikka eri ikäisille.
  
 
 
Mukana muistelemassa oli Pihlajamäessä pappisuransa aloittanut entinen kirkkoherra Pertti Simola. Hän kertoi seurakuntakodin jääneen mieleen muuan muassa siksi, että pääsi muutama vuosi sitten pitämään täällä elämänsä ensimmäiset ja ainoat kinkerit kuulustellessaan "jatkoriparilaisia". Tiukille kuulemma otti, mutta kaikki läpäisivät, huh!
   
 
 
 
Juhlinnan lomassa kuultiin Kirkon kuoroa ja ojennettiin pieni muistaminen pitkäaikaiselle pyhäkoulunopettajalle, Hörkön Eilalle (vas.). Päivänvalon sai myös hieno tulkinta Kuisminin Eilan (oik.) sanoittamasta laulusta, johon sävelen
oli tehnyt Timo Olli. 
   
 
 
 
Kiitokset ja kukat olisi ansainnut todella moni muukin näiden seinien sisällä palvellut pihlajistolainen. Kuten Pertti Simola totesi, ihmiset ovat aina olleet seurakuntakodin sydän. Teidän kanssanne tämä paikka sai toiminnalleen myös arvoisensa päätöksen!
 
 
Ihan heti ei kuitenkaan laiteta lappua luukulle. Normaali viikkotoiminta jatkuu toukokuun loppupuolelle. Suunnitelmat syksyn osalta ovat vielä kesken, mutta todennäköistä on, että työ jatkuu yhteisissä vuokratiloissa Mestan kanssa. Ilmoittelemme heti kun tiedämme lisää.
 
Sillä välin ja sen jälkeenkin matka Pihlajamäen kirkolle on yhtä lyhyt kuin ennenkin. Tämäkin iltapäivä päättyi kirkolla kauniiseen messuun, jossa sielu lepäsi ja kamerat laitettiin kiinni.
 
Iloisin ja toiveikkain mielin uutta kohti!
- paula
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja keskustelut ovat tervetulleita. Käytäthän omaa nimeäsi, kiitos.