maanantai 5. toukokuuta 2014

Tee on taidetta

Lähetyskerholaiset saivat tänään kiinnostavan kulttuurisen elämyksen, kun pihlajistolainen TaoLin perehdytti meitä teen valmistamisen ja nauttimisen saloihin. Opimme muun muassa, että tee nautitaan kolmella kulauksella: ensimmäisellä kulauksella testataan lämpötila, toisella tuoksu ja kolmannella maku.


TaoLin valmisti meille vihreää teetä, oolongia ja jasmiiniteetä. Hän muistutti, että useimpia teelajeja voi ja kannattaakin hauduttaa useampaan kertaan. Esimerkiksi oolong-teessä vasta toinen haudutuskerta tuo esiin parhaimmat aromit, joiden rikkauden kertoo myös nenä. Muista siis tuoksutella!


Jasmiiniteen maut tuo parhaiten esiin posliiniastia, kun taas oolong-tee valmistetaan savikannussa. 




















Tee on enemmän kuin juoma. Se on taidetta!







-Paula




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja keskustelut ovat tervetulleita. Käytäthän omaa nimeäsi, kiitos.